Halvnakna kroppar säljer

on
”se så vacker jag är”

Dagens träning har ganska många halvnakna inslag. Träningsoveraller är nästan en minne blott i en tid där rumpa och mage ska visas upp till allmän beskådning. Vad har egentligen tvättbrädan för anknytning till träning? Det finns en uppsjö av häftiga klipp på tjejer och killar som visar sin gymnastiska färdighet men oftast halvnakna. Räcker inte övningen till för att vi ska bli imponerade?

Kropp eller prestation

Inte så konstigt att man klär av sig när tiden vi lever i går i narcissismens förtecken. Vi vill med förkärlek studera gluteus form och omfånget på biceps och många behöver inte ens ha tränat för att få hundratals likes såsom ”vältränade”.

Högmod går före fall

Jag minns en final i Ninja warriors. En av de kvinnliga gladiatorerna var med, sminkad till tänderna, halvnaken, brunfärgad och med glänsande hotpants. Hon var hård med minimalt fett  och väldefinierade muskler. Klara, färdiga, gå och hon for iväg för att landa plums i vattnet. Hon var för tung för att orka hålla greppet i landningen.

Ödmjukhet verkar vara en raritet

Hon som vann var klädd i jeans och ett uttvättat linne. Osminkad och tämligen slank kroppsform. Hon var smidig och tog sig lätt genom alla hinder. Hon var stark, smidig, snabb, rörlig med en enastående balans. Men utöver hennes fantastiska prestation var det mest angenäma hennes ödmjuka attityd.

Inget trash talk utan bara en genuint bra atlet. 

Kommentera