Tjock eller ordfattig?

Jag vet inte hur ofta jag hör någon klaga på att de känner sig tjocka men vad är det egentligen man menar? Det verkar som ett tiotal andra beskrivande ord gjorts synonyma med ordet tjock fast de egentligen syftar på något annat. Jag tror det har sin psykologiska poäng att definiera vad man verkligen känner.

Så om du känner dig stor så säg det istället för tjock. Är man lång så har det inget med tjockheten att göra. Detsamma gäller om man är muskulös. Det gäller exempelvis för min kusin till vänster. Han har händer stora som toalettlock vilket passar väl med hans ståtliga längd och storlek. Tjock är han inte.

Att känna sig uppblåst är inte heller detsamma som att vara tjock. Det handlar om gaser i magen och inget annat. Plufsig är ett annat ord som ofta ersätts med tjock fast det inte är det. I de allra flesta fall handlar det om att man samlat på sig vätska vilket kan bero på ett flertal orsaker.

Sedan har vi det med att känna sig mjuk vilket kan hänga samman med att man är otränad. I övrigt känns det mesta mjukt när man slappnar av och det kan knappast innebära att man är tjock.

Så håll ordning på terminologin. Eller som katten Gustav sa när han försökte få ner siffrorna på vågen genom att stå på ett ben:

”Det måste bero på att jag är underviktig”

Det kallar jag för positivt tänkande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.