Nekad vård igen

on

Man kan inte annat än bli arg och ledsen när någon i akut svältfas, det vill säga med snabb viktminskning (2-4 kg/v) och låg fettvikt, nekas hjälp eftersom de har ett Body Mass Index BMI lägre än 17,5. BMI ska inte användas på individnivå och är direkt missvisande för personer som tränar. Patienter ska inte behöva lida för att man har undermåliga mätmetoder.

INTE UNDERVIKTIG ELLER BRISTFÄLLIGA MÄTINSTRUMENT?

Den här veckan var det två personer som fick veta att de ”inte är underviktiga” och för en ortorektiker innebär ett dylikt svar ofta att man känner sig pinsam (för att man trott man var underviktig) och får ett ok på att fortsätta äta svältkost och träna extremt. Det påminner om en alkoholberoende som får veta att levern ser bra ut och därför fortsätter att dricka.

Är det underligt att vården går på knäna om patienter måste vänta tills de körs in med blåljus för intensivvård? 

Mer om Ortorexi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.