Forskning om Keto

on
FÖREDRAG OM KETO

Ingen har väl undgått Ketodieternas framfart i bantarvärlden och av den anledningen kommer nästa föredrag på Ylab att handla om forskning inom området. Några av de saker vi kommer att ta upp är bland annat hur det kommer sig att vetenskapliga studier som lovordar ketodieter är övervägande teoristudier där forskarna framlägger teorier och där egna uppfattningar och tolkningar ingår.

Lite axplock om frågor och vad som kommer att beröras:

  • I studier med keto för epileptiker visade sig mindre angenäma biverkningar såsom frånvaro av menstruation, höga lipidhalter och benskörhet uppkomma. Gäller det för andra?
  • Keto används ofta som komplement vid cancerbehandling eftersom socker, som visat sig få cancertumörer att växa,  utesluts i keto. Stämmer det?
  • Gällande idrott och keto har dieten inte visat sig ge någon prestationsfördel. Tvärtom har keto visat sig försämra prestationsförmågan gällande anaerobt arbete. Vad innebär det?
  • Arbetseffekten försämras vid uthållighetsprestationer när man går på keto eftersom man förlorar mer energi, inget vidare i ett maratonlopp eller?
  • Keto kan fungera för viktminskning i likhet med alla andra idéer om man lyckas följa dem. Går det?

Höstens seminarier på http://www.ylab.com/om Ylab/events läggs ut nästa vecka. Först till kvarn.

Kommentera