Camilla bestämde sig för att bli frisk från Ortorexi

on

Man brukar säga att ett skratt förlänger livet och visst kan det vara så. Men i det verkliga livet där ortorexia atletika (fixering vid nyttig mat och tvångsmässig träning) snarare är en regel än ett undantag kan skrattet få en helt annan innebörd. Ett skratt kan vara vägen tillbaka till ett förlorat liv. Läs Camillas inlägg om hur hon en dag bestämde sig för att bli frisk med skrattet som en utlösande faktor.


”Ett skratt!

Något så enkelt och för de flesta så självklart, något jag inte ens insåg att jag saknade.

För ett år sedan trodde jag att jag hade bestämt mig, jag ville bli frisk. Men bodpodden och min kurva som körde jojo sa något annat.
Jag förstod ingenting, jag åt ju massor och tränade mindre. Den frustrationen jag kände! Men i psyket hade jag fortfarande inte vågat släppa taget helt…

Under den tidiga våren kände jag mig mycket gladare och även min man påpekade att jag ”är mycket gladare”.
En lunch, i mars/april, med kollegorna på jobbet så verkligen gapskrattade jag tillsammans med dem så att tårarna nästan sprutade.

Nu i efterhand förstår jag att det var först där jag bestämde mig för att jag faktiskt ville bli frisk, bli MIG själv igen!

Jag har fortfarande en bra bit kvar men det krävdes så lite som ett skratt, att känna glädjen, för mig att inse att jag ville ha tillbaka livet.
Ofattbart idag så hade jag glömt hur det kändes. Jag visste inte ens att jag saknade skratten, skratten jag kunde dela med andra härliga människor runt omkring mig.”

 

Kommentera