Ovetenskapliga påståenden om träning

on

Ibland kan man bli lite förundrad över utformning av en del påståenden om träning. De är ofta luddiga och därför omöjliga att svara på. Ta exempelvis påståendet ”Alkohol förstör din träning”.  För det första – kan man kvantifiera hur mycket alkohol det rör sig om eller är det allt från en tesked till två flaskor? Ter sig orimligt. För det andra – vad betyder ”förstör”? På vilket sätt? Temporärt eller för alltid? För det tredje – din träning. Vad menas med det? Ditt träningspass? Din träningsprestation och i sådana fall vilken prestationsförmåga talar vi om? Balans, styrka, uthållighet eller vad?

Eller kan det vara så illa att man blandar ihop träning och bantning igen? Att det hela handlade om kalorier och inte träning? Är det inte dags för lite tydlighet gällande vad som avses?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.