Vem står bakom alla löften?

Det tar inte särskilt lång tid när man surfar runt innan man får diverse löften om förbättrad hälsa alternativ varning för ohälsa. Tyvärr läser många vad som står utan att först kontrollera vem som ligger bakom texten och vederbörandes kompetens på området. En annan detalj är huruvida personen är opartisk eller sponsrad av något företag som säljer något.

Bloggare på tapeten

Jag gjorde en kort genomgång av kända bloggare och influencers inom området hälsa och träning. Det var snarare en regel än ett undantag att man inte hade någon formell utbildning i ämnet. Man utgick oftast från egna erfarenheter. I all ära, egna erfarenheter är värdefullt men kanske inte som den enda grunden för rådgivning. Eller vad sägs om:

”min dator har kraschat vilket gav mig massor med problem så nu tänker jag starta en programmeringskurs som jag håller i”

eller varför inte

”jag ska köpa en lägenhet och min granne har köpt en lägenhet så jag tänkte han kunde coacha mig i finansiering”. 

Är en investering i hälsa inte lika viktig som köp av produkter och tjänster?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.