Mitt i prick Paolo Roberto

on

På frågan ”hur får jag fram mina magrutor” svarade #Paolo_Roberto ”genom att förstöra ditt liv”. Ett klockrent svar för att det är precis vad som krävs.

Fysiologisk SVÄLT

Många som eftersträvar en extremt låg fettvikt går omedvet in i en fysiologisk svält som leder till ett ganska miserabelt liv. Depression, tvångsmässiga tankar om mat, oförmåga att hoppa över träning, humörsvängningar, rädsla för att bli tjock, nedsatt sexlust, sömnsvårigheter, oförmåga att äta en rad olika livsmedel och trötthet som döljs med speed-drycker och kaffe.

Sammanfattningsvis – ett liv som styrs av tvångsmässig träning och fixering vid mat. Ortorexia Atletika.

Det handlar inte om att träna – det är att banta. Som kampsportare vet man vad effekterna av bantning är (man tävlar i viktklasser) och det är inget man höjer till skyarna. Man tränar för att man gillar sporten och vill förbättra prestationsförmågan. Inte för att visa upp sina magrutor publikt.

Pasta to the people!

Kommentera