Dåligt samvete och Laila Bagge

Nu är det svallvågen efter julhelgerna som sköljer över oss. Vi åt, drack och vilade vilket inte ses med blida ögon i vår ortorektiska värld. Så nu är det tydligen dags att späka sig och skämmas för sina dåliga levnadsvanor. Hur kunde man vara så ohälsosam, frågar sig många. Hur hälsosamt är det att känna skuld och skam undrar jag. Ying och Yang, helhet, harmoni och balans. De vackra filosofiska orden florerar men var finns helhetstänket när det gäller arbete-vila eller belastning-återhämtning? Är inte det helhet att se till både det fysiska och psykiska välmående? Det är bra att vila efter ett långt år. Det är bra för hälsan att umgås och äta god mat.

BRAVO LAILA BAGGE

Nu säljs tokbantarprodukter överallt, gymmen är överfyllda och bullarna borta från fikabordet. Hörde på radio att någon kosttaliban börjat kritisera Laila Bagge för att det inte låg enbart ekologiska produkter i hennes matkorg. Kvinnan hade tydligen sagt att hon förväntade sig mer av Bagge.  Bravo Laila Bagge, stå på dig. Variation är hälsosammare än matfanatism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.