Du är kanske vilseledd (om du knaprar proteiner)

BIG BUSINESS

Pro-pud företaget omsätter 398 miljoner, Fast sports nutrition 227 miljoner, MMsports 167 miljoner, Protein Pro bolaget 139 miljoner och Barbells (som bara funnits på marknaden 2 år) omsätter 99 miljoner (med 72 miljoner i vinst). ”Ring a bell”?

Lättförtjänta pengar

Det går att sälja vad som helst om man bara använder protein som prefix. Protein ytterfilé? Varför betala 3-4 ggr mer för en protein bar än en vanlig bar som innehåller i stort sätt detsamma undantaget de överflödiga proteinerna.

Lyfter du så tungt att du behöver mer?

Ja just det. Människan behöver i genomsnitt 0,66 gram proteiner per kilo kroppsvikt per dygn. Livsmedelsverket rekommenderar 0,8 g och elitidrottare (obs kraftsport på elitnivå) kan behöva det dubbla. Räkna på 0,66/kg och se om även du gått på försäljningstrixen som propagerar för massiva intag.

Så äter du massor med proteiner för att du tror det är nyttigt eller för att du bantar? 

Föredrag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.