Vet du varför du äter och tränar enligt plan?

on

Någonting har gått fel när man inte kan skilja på medel och mål.  Det här är ett vanligt förekommande problem när den enskilde människan får råd från sin PT, sina vänner eller via medier. Men – även vetenskapen hamnar ibland lite snett.

MATPLANEN BLIR ETT MÅL I SIG

Många lägger upp fasta planer som man följer notoriskt. Samma måltider, samma tider, samma mängd mat och så vidare. Det är jobbigt att bli hungrig på fel tid – med andra ord har man bestämt tid för måltid så är det det man följer. Det viktigaste med maten blir inte längre att äta när man är hungrig och sluta när man är mätt. Det gäller att äta rätt enligt fastlagd plan. Man äter för att äta rätt eller snarare att undvika att göra fel….

TRÄNA BARA FÖR ATT TRÄNA

Träningen följer samma spår. Man tränar enligt ett rigoröst schema där målet är att aldrig vika från plan. Målet är att träna ”rätt” det vill säga vad man bestämt. Resultatet av träningen blir underordnat konsten att träna enligt plan.

Vår tids Ortorektiska cirkelargument:  ”att göra saker bara för att göra saker och bli bestraffad om man inte gör det”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.