På tal om grönkål och broccoli

on

I kampen mot stigande övervikt som beror på överkonsumtion av mängd mat har många försök gjorts för att få överviktiga att inte äta när de är vrålhungriga. Man delar exempelvis upp matintag i flera mindre måltider per dag för att ge ett exempel. En annan variant är att öka mättnadskänslan genom att förorda gröna grönsaker som innehåller thylakoidmembran från gröna blad.

Viktigt att beakta för vem råden gäller

Thylakoidmembran har visat sig fördröja fettspjälkningen i tarmen genom att hämma enzymerna lipas och co-lipas som svarar för nedbrytning av fett i tarmen. En långsammare fettspjälkning ger en mättnadskänsla eftersom maten stannar i tarmen under längre tid. Man kan säga att mättnadssignalerna ökar och stöd finns för att ätande minskar men nu gäller det att hålla tungan rätt i mun. FÖR VEM DÅ?

Överviktiga personer kan gynnas av att äta grönt i mättnadssyfte men detta gäller inte för de med ätstörningar eller #ortorexi! Men man kanske inte vill ha fett kvar i tarmen i alla fall eftersom det låter skrämmande för de flesta som hamnat i ortorexiträsket.

Ortorexiinfo

Hjälp med vikt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.