Ortorexia atletika kan dölja sjukdomar

on

Den som lider av ortorexia atletika pressar sig ofta till sitt yttersta. Att klaga på det som gör ont anses mesigt och den som inte tränar till total utmattning gör inte sitt bästa. Om man hoppar över en träningsdag anses man vara lat. Att man äter restriktivt kallas sunt.

Faran med att leva på det här sättet är att man feltolkar en intensiv känsla av trötthet, ett symtom som är vanligt vid exempelvis hjärtproblem eller cancer. Tidig upptäckt är en väsentlig faktor för överlevnad så det kan verkligen straffa sig när man försöker tolka trötthetssignaler som dålig kondition eller mental svaghet.

Läs mer om Ortorexi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.